Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Styret
Styret
Date 28. January 2020
Time 19:30 - 21:30
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

Tirsdagsdebatt: NATO

Bjørnar Moxnes og Anniken Huitfeldt kommer til Klubben for å debattere NATO!

I fjor fylte forsvarsalliansen NATO 70 år, en allianse som Norge var en av initiativtakerne til. Alliansen ble opprinnelig opprettet som et felles forsvar for medlemsstatene, med artikkel 5 som kan oppsummeres i at “et væpnet angrep på en eller flere medlemsstater er et angrep på alle”. I hele alliansens levetid har spørsmålet om norsk medlemskap blitt tatt opp gjentatte ganger. De siste årene har alliansen vært gjenstand for kritikk med bakgrunn i konfliktene i Irak, Afghanistan, og senest, intervensjonen i Libya.

Alliansen danner en felles front mot stadig mer aggressivt Russland, som også er vårt naboland. I det siste har alliansen vært ute i hard vind, blant annet når det kommer til synkende amerikansk interesse, frykten for at den skal trekke oss inn i en krig med Iran, og at Frankrikes president Macron i fjor høst kalte NATO for “brain dead”.

Hadde vi vært bedre foruten å være medlem, eller hva ville konsekvensene av dette blitt? Har Norge noen reell sjanse for å være forsvarsdyktige uten NATO?

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals