Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Styret
Styret
Date 12. February 2020
Time 18:00 - 19:30
Ticket Free entrance
Age limit 18 years

Onsdagsdebatt: GMO

This debate about GMO will be held in norwegian

Norge har et av verdens strengeste regelverk når det kommer til bruken av GMO. Vi har alltid tatt hensyn til bærekraft, samfunnsnytte og etikk når GMO-produkter er vurdert, men ny teknologi, og særlig genredigering med CRISPR, har gjort det enklere, billigere og raskere å redigere gener. Skal man fortsette å være skeptisk med bakgrunn i føre-var-prinsippet, eller er det på tide med endringer i regelverket?

Kan frykten for det unaturlige stoppe oss fra å gjøre store teknologiske fremskritt i landbruket? Eller er det bare en ønskedrøm at GMO kan bidra til å bekjempe sult- og ernæringsproblemer? Og er “GMO-fri” kun et salgstriks, eller noe vi burde etterstrebe?

Med oss for å debattere problemstillingene rundt GMO har vi med oss AIna Bartmann, som er daglig leder i nettverk for GMO-fri mat og fôr, Hilde-Gunn Opsahl Sorteberg, professor i bioteknologi. Vi har også med landbruksjournalist og agronom Øystein Heggdal, samt Birte Usland fra Bondelaget.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals