Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 29. February 2020
Time 19:00 - 21:00
Ticket Ticket included with entrance
Age limit 18 years

Samfundsmøte: Livet utenfor sekten

This meeting about cults will be held in Norwegian

Grupper med ekstreme religiøse praksiser omtales gjerne som sekter. Når mange hører ordet sekt tenker man gjerne på små grupper med sterk sosial kontroll, hvor tilhengerne er ofre som ikke vet sitt eget beste. Og prøver du å forlate en sekt, blir du gjerne utfryst av familie og venner som fortsatt er med. Men er det sånn? Og hva får folk til å gå inn i disse miljøene, og hva får dem til å bli?

Denne kvelden skal vi ta for oss hvordan det oppleves å være med i en sekt, og hvordan det er å forlate den. For er det egentlig farlig å være med i en sekt? Eller er det bare samfunnet som er kritisk til alt som er annerledes?

Sektene vi har i Norge er som regel veldig lukka grupper der det er vanskelig å få ut informasjon om hva som egentlig skjer på innsiden. Denne kvelden får vi et innblikk i nettopp dette, når vi har med oss Christine Josephine Andreassen, som tidligere har vært med i Pinsemenigheten, og Pia Lerseth, som tidligere har vært en av Jehovas Vitner. Vi har også med oss Kari Halstensen, som har forsket mye på lukkede religiøse grupper.


Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette mandag 24.02.2020 kl. 12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 4 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 29.02.2020 kl. 15:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Presse? Send en mail til styret-presse@samfundet.no så vi kan avtale nærmere.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals