Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Styret
Styret
Date 11. March 2020
Time 18:00 - 20:00
Ticket Free entrance
Age limit 18 years

Onsdagsdebatt: Operasjon vakker

This debate will be held in norwegian

Mens man for 100 år siden måtte ta til takke med det utseendet man fikk av foreldrene sine, kan man i dag legge seg under kniven for å oppnå et helt annet utseende, basert på samfunnets skjønnhetsidealer. Og de nesten uoppnåelige skjønnhetsidealene man til daglig blir bombardert med, fører til at flere velger å gjøre dette, i et forsøk på å bli vakrere.

Så hva skjer dersom samfunnet belønner vakre mennesker? Vi snakker lite om denne ubehagelige tendensen, men det er tegn på at det eksisterer i dag og at tendensen blir verre. Vil mennesker som oppfattes som uattraktive sperres ute fra arbeidsmarkedet? Vil de slite med å finne seg en livspartner? Dette dystopiske scenarioet er noe søkt, men ubevisst kan enklere varianter av dette oppstå. Har pene mennesker det lettere? Får de flere muligheter?

En annen side av denne saken er legenes tilnærming. De aller fleste som opererer seg er friske mennesker, som blir operert uten noen forankring i et medisinsk behov. Skal man bruke ressurser på å operere på friske mennesker? Kan operasjoner bli brukt til å forbedre psykisk helse? Hvilke faktorer gjør at folk forandrer utseendet? Og blir man lykkelig av det?

Med oss for å debattere dette har vi Kjersti Ausen, lege, plastisk kirurg og samfunnsdebattant, og Kari Løvendahl Mogstad, lege, forfatter og foredragsholder.

Kveldens ordstyrer er Jakob Oseid

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals