Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 5. September 2020
Time 18:00 - 20:00
Ticket Registration
Age limit No age limit

This event will be in Norwegian

This event will be in Norwegian

I 2017 skjedde to store digitale angrep som endte med å ramme selskaper og tjenester over hele verden, med en anslått kostnad på 10 milliarder kroner. Strålingsovervåkningssystemet ved kjernekraftverket i Tsjernobyl gikk offline, sammen med flere departementer, banker og metrosystemer i Ukraina der det ene angrepet først ble sendt. Nasjonal helsetjeneste i England måtte midlertidig avbryte deler av sin behandling og ikke-kritiske virksomhet, og store deler av den internasjonale handelen stoppet opp.

Kan vi stole på våre digitale systemer når det tilsynelatende kan gå så galt med kritisk infrastruktur i løpet av sekunder? Hvor sårbare er egentlig disse systemene, og skyldes brudd en for dårlig sikkerhet eller menneskelige feil?

Vi er i en digital alder, der både offentlige tjenester og store private bedrifter er helt avhengige av sine digitale løsninger. I dette møtet ønsker vi å se nærmere på dagens digitale sikkerhet, hvordan det påvirker samfunnet vårt ved at vi stoler mer på digitale systemer, og hva som skjer om det først går galt. Hvordan vil dette påvirke spesielt helt nødvendige og samfunnsviktige funksjoner, og hva er konsekvensene for individer, samfunnet og økonomien dersom disse slutter å fungere som de skal?

Med oss i panelet har vi Maria Bartnes, Roy Myhre og Ivar Friheim. Maria Bartnes er forskningssjef for SINTEF digital, og har i mange år jobbet med og forsket på systemutvikling og risikovurdering for selskaper. Roy Myhre er konsulent for sikkerhetsteknologi og er nå avdelingsleder for infrastruktur og sikkerhet i TietoEvry. Ivar Friheim er leder for digitalt politiarbeid i Trondheim politidistrikt og foreleser i network forensics og cybercrime ved politihøyskolen.

Dørene åpner 17:30, og for å maksimere kapasiteten vil det ikke være mulig å reservere bord.

——————
Spørsmål? Kontakt styret-pr@samfundet.no eller send melding på Facebook.

Presse? Kontakt styret-presse@samfundet.no

Møtet streames på samfundet.no/live og Samfundets YouTube-kanal. Møtet blir også lastet opp i sin helhet på YouTube-kanalen i etterkant.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals