Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 3. October 2020
Time 18:00 - 20:00
Ticket Registration
Age limit 18 years

This event will be in Norwegian

This event will be in Norwegian

Mange av oss trekker oss sammen bare vi hører ordet pedofili. Pedofili er potensielt det mest tabu ordet i samfunnet vårt å prate om, og pedofile blir ofte sett på som de aller laveste i rangstigen. Uavhengig av hvorvidt man ser på pedofili som en psykiatrisk diagnose eller legning, er det en ting som er sikkert—det er nærmest umulig for pedofile å finne en plattform hvor de åpent kan prate om sine tyngende tanker.

Mange pedofile har aldri hatt seksuell kontakt med barn, men sliter likevel enormt med tunge mentale problemer på bakgrunn av sine tiltrekninger. En studie fra 2011 viste at 46% av pedofile utenfor rettsvesenet har vurdert selvmord på bakgrunn av sin pedofile orientering—og et stort flertall av disse rapporterter at de ikke har noen å prate med. Ifølge samme studie forventer så og si alle pedofile å bli behandlet uetisk og fordomsfullt av helsevesenet, og at taushetsplikt vil komme til å bli brutt dersom de går inn til behandling. I sin bok om pedofile trekker sosiolog Sarah D. Goode frem en 16 år gammel pedofil gutt, som mente han ville vært en helt dersom han kuttet seg på håndleddet og blødde i hjel. For de aller fleste pedofile venter med andre ord et liv med isolasjon, lav selvfølelse og tanker om utilstrekkelighet. Behøver det være slik i et samfunn med så stort fokus på mental helse—i et samfunn der alle med behov for psykisk hjelp ikke bare skal få det, men også føle seg trygge på prosessen? Så hva skal til for å endre disse trendene, og at pedofile med ønske om å få hjelp får mulighet til å leve et liv som et normalt menneske, og ikke ende opp som overgriper?

Med oss for å diskutere dette har vi den svenske forskeren Christioffer Rahm fra Karolinska Institut som har forsket på biologien bak pedofili fra et medisinsk perspektiv, John Nikolaisen, som er psykolog for institutt for klinisk sexologi og terapi og Knut Hermstad, sexolog ved St. Olavs, som begge behandler pedofile og overgripere.

——

Spørsmål? Kontakt styret-pr@samfundet.no eller send melding på Facebook

Presse? Kontakt styret-presse@samfundet.no

Møtet streames på samfundet.no/live og Samfundets YouTube-kanal. Møtet blir også lastet opp i sin helhet på YouTube-kanalen i etterkant.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals