Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 10. October 2020
Time 18:00 - 20:00
Ticket Registration
Age limit 18 years

This event will be in Norwegian

This event will be in Norwegian!

Er det en menneskerett å ha tilgang til fri og usensurert informasjon over nettet? Bør bruken av internett begrenses når det kommer til for eksempel fremming av politisk propaganda, eller bør alt være lov i ytringsfrihetens navn? Hvordan påvirker og styrer nettet deg, helt uten at du er klar over at det i det hele tatt skjer? Og hvilke interesser er det som bestemmer hva du ser når du scroller? Dette, og mye mer, vil bli diskutert på Samfundsmøtet: Under CTRL, arrangert i samarbeid mellom Samfundetstyret og ISFiT- Den internasjonale studentfestivalen i Trondheim.

Internett har brakt verden tettere sammen- all mulig informasjon er et tastetrykk unna og kommunikasjon mellom folk og over landegrenser har aldri vært lettere. Likevel ser vi mange eksempler på hvordan dette utnyttes for fremme egen vinning. I India, Pakistan og Kongo har store områder fått nettet avslådd av myndighetene i tidene rundt folkevalg for å kontrollere befolkningen og informasjonsstrømmen. I Kina er store deler av internett sensurert til fordel for regjeringsvennlig propaganda. Samtidig ser man hvordan falske nyheter, spesialisert reklame om politiske partier eller motkandidater kan være med på å påvirke demokratiske valg, eller skaper en større polarisering i samfunnet.

Hvor involvert bør myndighetene være i å regulere bruk av internett? Har de store private aktørene slik som Facebook, Twitter eller Instagram et ansvar for hva de tillater på sine nettsider? Eller vil regulering bare føre til at noen interesser fremmes til fordel for andre? Bli med på møtet og finn ut av hvordan du blir påvirket av disse tilsynelatende usynlige kreftene som bestemmer hva du ser eller ikke!

Med oss i panelet har vi Hilde Nagell, doktor i statsvitenskap, rådgiver i tankesmien Agenda og forfatter bak boken “Digital revolusjon. Hvordan ta makten og friheten tilbake”, Lee Andrew Bygrave, jurist og professor ved UiO med spesialisering i data- og internettregulering, og Bente Kalsnes, førsteamanuensis ved Institutt for kommunikasjon ved Høgskolen Kristiania og forfatter bak boken “Falske nyheter- løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten”.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals