Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 16. September 2023
Time 18:00 - 20:00
Ticket 0,- / 50,-
Age limit 18 (student), 20 (non-student)

Flukten over middelhavet

This event is in norwegian

Det sentrale Middelhavet er verdens dødeligste migrasjonsrute, men siden havet kamuflerer forliste skip og døde kropper godt, er det umulig å anslå de reelle dødstallene. Til tross for dette legger mennesker til stadighet på flukt mot Europa over Middelhavet i små, uegnede båter, uten nødvendig vann, proviant og utstyr, fylt til randen av mennesker. Blant dødsårsakene er dehydrering, trengsel og drukning.

Flyktningpolitikk er et omdiskutert tema i internasjonal og nasjonal sammenheng. Debatten er fylt med utallige synspunkter, mer og mindre saklige, hvor flere omtaler mennesker på flukt som «lykkejegere» eller mener at hjelpeorganisasjonenes toaletter på Europas yttergrense lokker flyktninger.

Hva kan drive et menneske til å legge ut på livsfarlige flukter, slik som over Middelhavet? Og hva skjer når, eller om, man kommer i land i Europa, og videre til Norge?

For å belyse dette temaet er barnepsykolog og feltarbeider for Leger Uten Grenser Katrin Glatz Brubakk og minoritetsrådgiver i Trondheim kommune og tidligere flyktning fra Bosnia-Hercegovina Azra Halilovic.

Reservere bord? Send til styret-bordreservasjon@samfundet.no

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals