Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Styret
Styret
Date 5. March 2016
Time 19:00 - 21:00
Ticket 0,- medlem / 50,- ikke-medlem
Age limit 18 years

Festmøte: Theory of Relativity

Forstår du teorien helt, tar vi gjerne imot en forklaring! Ellers må vi stole på at Øyvind Grøn og Torkild Jemterud, sammen med Arild Midthun, kan gi oss en innføring i relativitetsteorien og antagelsene bak den.

I november 1915 ble den generelle relativitetsteorien ferdigstilt, og den kan relativt lett omtales en relativt sprek 100-åring. For 100 år siden presenterte Albert Einstein et helt nytt bilde av tid, rom og gravitasjon. Senest forrige uke presenterte forskere resultater som bekrefter Einsteins hypotese om at det finnes gravitasjonsbølger. Samtidig som den stadig er aktuell og omtalt, er relativitetsteorien noe av det mest utilgjengelige og abstrakte man kan prøve å forstå seg på. Lørdag 5.mars inviterer vi til en kveld der vi sammen skal forsøke å forstå mer av relativitetsteorien, men minst like viktig er det at relativitetsteorien feires.

Til Festmøtet kommer professor Øyvind Grøn, P2-journalist Torkild Jemterud og tegneserietegner Arild Midthun. Grøn og Jemterud har laget en serie i radioprogrammet i EKKO om Einstein og relativitetsteorien. “Einstein - på sporet av den tapte tid” er utkommet i elleve episoder og det ryktes at det vil komme en tolvte episode etter Fesmøtet på Samfundet. Det er viktig for oss at de relativistiske tingene Einstein fant ut, formidles slik at flest mulig forstår mest mulig. Derfor har vi også fått med oss Norges flinkeste tegneserietegner Arild Midthun. Han skal tegne og illustrere underveis i møtet, for å gjøre det hele litt mer forståelig.

Møtet streames på Dusken.no.

Dagsorden og beslutningsprotokoll for Samfundsmøtet finnes her.

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 03.03.2016, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 05.03.2016, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals